Dramski tekst za mlade | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Dramski tekst za mlade

Kazališni centar u srednjoj i jugoistočnoj Evropi - Kazališni epicentar, u suradnji s londonskim kazalištem Company of Angels raspisuje natječaj za dramski tekst za mlade, od 14 godina na vi

03.05.2011 - 01.09.2011

Natječaj je raspisan u sedam zemalja - Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Makedoniji.

Organizatori projekta natječajem žele potaknuti dramsko stvaralaštvo za mlade u južnoslavenskim zemljama, omogućiti vidljivost dramskih autora u regiji te stimulirati izvođenje novih dramskih tekstova izabranih po kriteriju izvrsnosti u kazalištima izvan spomenutih država. Nagrađeni dramski tekstovi iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenijie, Srbije i Makedonije tiskat će se u zbirci Južnoslavenska čitanka na izvornom jeziku i u prijevodu na engleski jezik. Promocija Južnoslavenske čitanke održat će se u zemljama srednje i jugoistočne Evrope te u Londonu u studenom 2012. godine. Nagrađeni dramski tekstovi bit će izvedeni u nekom od kazališta za mlade, koje je član Kazališnog epicentra, u svakoj od pojedinih zemalja.

Tema natječaja dramskog teksta za mlade, od 14 godina na više je slobodna. Žiri čine članovi Kazališnog epicentra, a svaka država ima svoj žiri. Natječaj je tajan, a dramski tekstovi se moraju dostaviti pod šifrom i s naznakom "Za Južnoslavensku čitanku" do 1. rujna 2011.

Imena autora pobjedničkih dramskih tekstova iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Makedonije bit će objavljena na stranicama Kazališnog epicentra 19. prosinca 2011.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 03.05.2011