Ekonomija umjetnosti | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Ekonomija umjetnosti

The Arts Economy: New directions in an age of austerity konferencija je koja se održava 9. i 10. rujna 2013. godine na Sveučilištu Sheffield.

ROK: 20.04.2013

Cilj Konferencije je kritički ispitati društvene, ekonomske, ideološke i političke sile koje oblikuju i transformiraju načine financiranja kulturnih i umjetničkih organizacija. Umjetnički sektor prolazi period besprimjernih financijskih oskudica ne samo u Velikoj Britaniji, već i u ostatku Europe i drugim zemljama: Kanadi, Australiji i SAD-u. Rezanja troškova od strane vlade te dodatni pritisak za financiranjem umjetnosti od strane privatnog i korporacijskog sektora znači da se institucije i djelatnici suočavaju s novim izazovima kako bi se priviknuli i preživjeli nove radne okolnosti.

Kroz okupljanje međunarodne publike koju čine znanstvenici, radnici, nezavisni istraživači i kreatori politika konferencija nastoji otvoriti raspravu o tome kako umjetnički sektor može krenuti naprijed u okviru mjera štednje.

Posebni gosti predavači su Zygmunt Bauman, Angela McRobbie, Michael Hutter, Susanne Janssen i Andy Pratt, a konferenciju otvara profesor Keith Burnett, prorektor na Sveučilištu Sheffield.

Pozivaju se potencijalni izlagači da prijave naslov i sažetak prezentacije (maksimalno 250 riječi) do 20. travnja 2013.

Organizatori potiču izlaganja iz područja sociologije, u teorijskoj i analitičkoj formi ili kao studija slučaja umjetničkih fondacija i organizacija. Prednost imaju komparativne, interdisciplinarne i povijesne perspektive.

Više potražite ovdje.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 05.03.2013