FAKI: Festival alternativnog kazališnog izričaja | kulturpunkt

Najave Festival

<

FAKI: Festival alternativnog kazališnog izričaja

Petnaesti po redu Festival alternativnog kazališnog izričaja održat će se od 24. do 27. svibnja u Autonomnom kulturnom centru Medika.

24.05.2012 - 27.05.2012 , Zagreb - AKC Medika

FAKI - Festival alternativnog kazališnog izričaja neprofitan je kazališni festival s naglaskom na subverzivne kazališne marginalce. Organizira ga već 15 godina Attack, nestranačka, neprofitna, nevladina, volonterska udruga građana koja stvara i širi kulturnu i političku alternativu te alternativnu ekonomiju, osiguravajući prostor u javnosti svima koji se žele kreativno izraziti i sudjelovati u promjenama koje vode ka slobodnom društvu, nekad Autonomna tvornica kulture, danas Autonomni kulturni centar.

Sadržajna poveznica je subverzija koja šokira, upozorava, ili naprosto komentira dominantnu kulturu kazališnim i srodnim jezicima. Svi programi su besplatni, festival ne ostvaruje profit, a svi prihodi namijenjeni su ispunjavanju financijskog plana koji je unaprijed definiran. 

U sklopu festivala nastupaju Brahvana, Trash Guruzz i Zvukomir Mirozvuk iz Srbije, cieLaroque i helene weinzierl iz Austrije, Container iz Belgije i Francuske, Studentsko kazalište Ivan Goran Kovačić i Kućni teatar Škripzikl iz Hrvatske i Magacin Kabare iz Bosne i Hercegovine. 

Neformalno otvorenje festivala održat će se u četvrtak, 24. svibnja, izvedbom Kućnog Teatra Škripzikl na tajnoj lokaciji, u privatnom stanu (lokaciju možete saznati putem elektroničke pošte). Predstave će narednih dana biti izvođene u dva termina, s početkom u 19 i 21 sat u prostorijama Autonomnog kulturnog centra Medika. Ulaz na sve predstave je besplatan.

Više potražite na službenoj stranici festivala. 

Na fotografiji: Magacin Kabare, Tabu šema

 
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 20.05.2012