Fragmenti recentne arhitektonske produkcije | kulturpunkt

Najave Konferencija

<

Fragmenti recentne arhitektonske produkcije

Održavaju se Dani Orisa, međunarodni arhitektonski simpozij koji organiziraju časopis Oris i Oris Kuća arhitekture.

14.09.2017 - 15.09.2017 , Zagreb - Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Ovogodišnji arhitektonski simpozij Dani Orisa održavaju se 14. i 15. listopada 2017. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Dani Orisa međunarodni je arhitektonski simpozij koji organiziraju časopis Oris i Oris Kuća arhitekture. Dvodnevno događanje, koje se održava od 2001. godine, svake godine okuplja oko 2000 posjetitelja, a na simpoziju je do sada sudjelovalo više od 250 domaćih i stranih predavača – arhitekata i stručnjaka iz bliskih područja.

Izbor predavača odraz je uredničkog koncepta Orisa i oslanja se na mrežu autora i suradnika koju časopis gradi već više od 18 godina, a ravnoteža između etabliranih i nadolazećih autora te raznolikost predavača posjetiteljima omogućuje uvid u najzanimljivije fragmente recentne svjetske arhitektonske i kulturne produkcije.

Predavači na ovogodišnjim Danima Orisa su RCR Arquitectes (Španjolska), Schmidt Hammer Lassen Architects (Danska), OFIS arhitekti (Slovenija), Walter Angonese (Italija), Davor Mateković (Hrvatska), Go Hasegawa (Japan), Vedran Mimica (Hrvatska), architecten de vylder vinck taillieu (Belgija).

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 14.09.2017