Istraživanje zvuka | kulturpunkt

Najave Festival

<

Istraživanje zvuka

Na Festivalu suvremenih umjetničkih formi umjetnička platforma "Centar zvuka, margina tišine" prezentira izložbe radova nastalih u sklopu boravka u Kolumbiji i Švicarskoj.

15.09.2017 - 16.09.2017 , Križevci - Galerija K2

Nakon desetogodišnje stanke, 15. i 16. rujna u križevačkoj Galeriji K2 vraća se SUFFEST

Festival suvremenih umjetničkih formi provodi udruga K.V.A.R.K. u suradnji s međunarodnom umjetničkom platformom Centar zvuka, margina tišine koja povezuje umjetnike iz Kolumbije, Švicarske i Hrvatske, a neki od njih predstavljaju svoje radove u Križevcima.

Projekt je osmišljen kao nezavisna umjetnička platforma usmjerena istraživanju zvuka i kolektivnom radnom procesu kroz formu višetjednog zajedničkog rezidencijalnog boravaka okupljenih autorica i autora.

Umjetnice i umjetnici uključeni u projekt su: Sylvia Jaimes (CO), Esneider Alfonso Gamboa Burbano (CO), Fernando Pertuz (CO), RicardoAndrés Bautista (CO), Mirjam Wanner (CH), Almira Medaric (CH), Bojan Mucko (HR), TeaHatadi (HR), Goran Škofić (HR), Josip Zanki (HR).

U sklopu festivalskog programa, umjetnička platforma prezentira izložbe radova koji su nastali u sklopu boravka u Kolumbiji i Švicarskoj. Kako je na prošlom SUFFEST-u fokus bio na urbanoj intervenciji kao suvremenoj umjetničkoj formi, u svom drugom izdanju, medij na koji je stavljen naglasak je – performans. U sklopu programa petero umjetnika će izvesti svoje performanse na različitim lokacijama u Križevcima.

U sklopu festivala Bojan Mucko i Antonio Grgić drže dva predavanja o temama vezanim uz problematiku suvremenog umjetničkog stvaralaštva. Tijekom festivala u atriju Galerije K2, održava se prigodna DJ selekcija i slušaone. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.09.2017