Izlog suvremenog zvuka vodi vas u Budimpeštu | kulturpunkt

Najave Festival

<

Izlog suvremenog zvuka vodi vas u Budimpeštu

Ususret međunarodnom festivalu suvremene glazbe Izlog suvremenog zvuka, Muzički salon Kulture promjene SC-a pripremio je izdašan program zagrijavanja.

25.04.2016 - 08.05.2016 , Zagreb - Razne lokacije

Prostorno-zvučni institut u Budimpešti

Četvrto izdanje Izloga suvremenog zvuka održava se od 4. do 7. svibnja u Studentskom centru, a u nadolazećem razdoblju organiziran je niz zanimljivih događanja.

Energičan francuski jazz trio The Drops, zvučna instalacija Rezonanca (Zvono) umjetnika Hrvoja Hiršla, premijerni nastup glazbeno-istraživačkog dua, Anthee Caddy i Miodraga Gladovića u Francuskom paviljonu, koncert avangardnog dua, trubača Franza Hautzingera i izvanredne vokalistice, Isabelle Duthoit, kao i predavanja glazbenog kritičara Roberta Barryja (The Wire, The Quietus, Frieze) - program je koji će izvrsno poslužiti kao uvertira u 4. izdanje Izloga.

Posebno iznenađenje za publiku Izloga najavila je voditeljica Muzičkog salona, Davorka Begović: „Ove godine vas Izlog vodi na izlet! Nakon četiri dana zajedničkog uživanja u suvremenom zvuku i druženja u Studentskom centru, dan kasnije, u nedjelju 8. svibnja, vodimo vas u prostorno-zvučni institut u Budimpešti – novi centar za istraživanja i razvoj na području spatial sounda. Otvoren je i trajno smješten u Budimpeštu prije nekoliko mjeseci, a osnovao ga je kolektiv inženjera, istraživača i umjetnika 4DSOUND koji od 2008. godine kontinuirano radi na razvoju prostorno-zvučne tehnologije. Produkcija i reprodukcija zvuka uz pomoć hardwarea i softwarea koje su razvili u mnogočemu mijenja našu dosadašnju zvučnu odnosno prostorno-zvučnu percepciju, zbog čega potencijal i mogući utjecaj ovog sustava na budućnost glazbe neki uspoređuju s izumom ozvučenja. Također, naši su partneri iz 4DSOUND-a prepoznali rad multimedijskog umjetnika Davora Sanvincentija koji je trenutno na trotjednoj rezidenciji u institutu, pa ćemo upravo u sklopu izleta 8. svibnja čuti i doživjeti Davorov umjetnički istraživački rad.“

Publika zainteresirana za izlet Izloga treba izdvojiti 100 kn za dio putnih troškova, a mjesto u autobusu može se osigurati kupovinom ulaznice na blagajni Teatra &TD. Polazak na izlet zakazan je za nedjelju, 8. svibnja, u 9 sati, iz Studentskog centra, a planirani povratak u Zagreb navečer oko 22 sata.

Više o programu potražite na službenoj i Facebook stranici Izloga suvremenog zvuka.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 21.04.2016