Juriš na posljednje margine | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Juriš na posljednje margine

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu poziva znanstvenike i istraživače na međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista.

ROK: 15.08.2016

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom poziva mlade znanstvenike i istraživače da se prijave na Prvi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista "Juriš na posljednje margine" koji će se održati od 7. do 9. listopada na Filozofskom fakultetu u Splitu.

"Pozivamo mlade znanstvenike da nam šalju radove u kojima s aspekta jezika (lingvistika, (multimodalna) stilistika, retorika) ili književnosti (različite teorije poput feminističke, rodne, queer, postkolonijalne) čitaju suvremene autore i djela, multimediju (film, glazbu, videospot, reklame, strip, grafički roman, videoigrice) i ostale autore i djela za koje se može smatrati da su na margini ili govore o marginalnim skupinama. Ideja simpozija veoma je inovativna i interdisciplinarna jer nastoji uvesti novu misao u akademske krugove i pristupiti pitanjima o kojima se nedovoljno govori s novog stajališta koje spaja različite discipline, stoga je simpozij otvoren i za mlade istraživače iz drugih područja".

Za simpozij se prijavljuje ispunjavanjem obrasca koji mora sadržavati podatke o izlagaču i sažetak dug maksimalno 250 riječi.

Rok za prijavu je 15. kolovoza.

Prijave se mogu poslati na hrvatskom ili engleskom jeziku na adresu elektroničke pošte na koju se možete obratiti i za sve dodatne informacije. Službeni su jezici simpozija hrvatski i engleski jezik. Sudjelovanje na simpoziju besplatno je. Izlagači će imati osiguran smještaj dok putne troškove snose sami.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.07.2016