Knjiga pristupačna svima | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Knjiga pristupačna svima

U sklopu Noći knjige održava se već dobro poznata akcija Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

21.04.2017 , Zagreb - Booksa

U petak, 21. travnja kada se održava manifestacija Noć knjige, klub Booksa će od 16 do 21.30 sati provesti sada već dobro poznatu akciju Svi za knjigu, knjiga za svakoga!.

Svi koji navrate do kluba Booksa u naznačeno vrijeme moći će za 10 kuna donacije odabrati bilo koju knjigu s polica kluba i odnijeti je doma. Oni koji se i učlane u klub Booksa (članarina iznosi 10 kuna i traje godinu dana)  dobit će na poklon knjigu 8 metara knjiga u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke.

Od zadnje ovakve akcije u veljači prikupilo se stvarno puno knjiga svih žanrova, na hrvatskom i stranim jezicima, stručnih i hobističkih, proznih i poetskih, onih baš jako starih kao i onih recentno objavljenih, leksikona, romana zbirki poezije, knjiga za djecu i ostalih.

"Ovo je akcija koja pomaže na više načina. S jedne strane, ljudi koji imaju višak knjiga s kojim više ne znaju što bi, imaju gdje donijeti te knjige. S druge strane, puno je osoba, pogotovo među mladima i studentskom populacijom, koje vole čitati i kupovati knjige, ali ih si ne mogu priuštiti. Ovom akcijom knjige postaju pristupačne svima, a što je najvažnije, završavaju u rukama onih koji će ih čitati i od tih knjiga imati koristi", kažu u Booksi.

Više potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 19.04.2017