Kritika društva uvijenog u crni humor | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Kritika društva uvijenog u crni humor

KA-MATRIX organizira izložbu pod nazivom Third Eye Crying, radionicu i razgovor s vizualnim umjetnikom Vanjom Vikalom - Linnchom.

16.03.2017 - 23.03.2017 , Karlovac - Galerija Zilik

U četvrtak, 16. ožujka u 19 sati u Galeriji ZILIK (Radićeva 13) KA-MATRIX organizira izložbu, radionicu i razgovor s vizualnim umjetnikom Vanjom Vikalom - Linnchom. Izložba pod nazivom Third Eye Crying sastoji se od serije digitalnih ilustracija rađenih tehnikom sitotiska. Ilustracije se bave kritikom društva uvijenog u crni humor, a svojom formom pokušavaju ostvariti direktnu komunikaciju s promatračem provocirajući reakciju. Vikalo se poigrava percepcijom promatrača stavljajući ga u vožnju kao u lunaparku na roller coasteru. Ilustracije su reakcija na apsurdno ponašanje modernog čovjeka koji, jureći za profitom, gazi sve pred sobom, bilo da su to drugi ljudi, priroda ili drugo što mu se nađe na putu.

Linnch će tijekom svog dolaska predstaviti svoj rad i kroz artist-talk i radionicu ulične umjetnosti koja će se sastojati od razrade koncepta i korištenja različitih tehnika (aerosol, akrilik, stencil i slično). Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionici ulične umjetnosti pozvani su javiti se na broj telefona 095 444 6880, mailom ili osobno u KA-MATRIX.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 14.03.2017