Mediji – posrednici među narodima | kulturpunkt

Natječaji Stipendija

<

Mediji – posrednici među narodima

Tromjesečna stipendija Medien –Mittler zwischen den Völkern nastala je u suradnji Zaklade Robert Bosch i Berliner-Journalisten Schule.

ROK: 01.11.2013

Zaklada Robert Bosch u suradnji s Berliner Journalisten-Schule poziva mlade novinare iz srednje i istočne Europe na tromjesečni boravak u Njemačkoj. Prijaviti se mogu novinari iz Bjelorusije, Bugarske, Gruzije, Hrvatske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Češke, Ukrajine i Mađarske, a ove godine po prvi put i iz Albanije, Bosne i Hercegovine, s Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Studijski i radni boravak u Berlinu od 1. ožujka do 31. svibnja 2014. obuhvaća prvi mjesec stjecanje sveobuhvatnog znanja o Njemačkoj, odnosa između zemalja i upoznavanje zajedničkih perspektiva, primjerice o Europskoj Uniji, u obliku rasprava, predavanja i različitih susreta, te dvomjesečni rad u novinskoj, radijskoj ili televizijskoj redakciji, ovisno o kvalifikacijama prijavljenih, kao i o trenutačnoj ponudi samih redakcija u Berlinu.

Stipendisti će tako upoznati radnu svakodnevnicu njemačkih kolega i smatrat će se "privremenim dopisnicima". Pružit će im se i mogućnost izrade priloga kako za njemačku, tako i za njihovu matičnu redakciju.  

Stipendisti dobivaju mjesečnu stipendiju u iznosu od 1.100 eura, mentore u njemačkim redakcijama i pomoć u traženju smještaja. Preduvjeti su radno iskustvo u novinarstvu i dobro poznavanje njemačkog jezika.

Dokumenti za natječaj i ostale informacije o programu mogu se naći i na internetskoj stranici.

Prijave se primaju do 1. studenog.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.09.2013