Najdraže od najljepšeg | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Najdraže od najljepšeg

Dizajnerski dvojac Kuna zlatica proslavit će šest godina rada izložbom najdražih radova

Ana Kunej i Zlatka Salopek su prije šest godina osnovale dizajnerski studio Kuna zlatica, specijaliziran za vizualno oblikovanje programa iz kulture, obrazovanja i civilnog sektora. Do sada su izlagale na jednoj samostalnoj i desetak skupnih izložbi. Dobitnice su nagrade Lice knjige za najbolji ovitak u 2007. godini te posebnog priznanja 46. zagrebačkog salona 2011. Radovi Kune zlatice objavljivani su u petnaestak tiskanih i online izdanja, uključujući i prestižnu Rockportovu publikaciju Best of Cover Design. Njihova vizualna rješenja knjiga redovito se nalaze u izboru Book Art International, izložbi najljepše oblikovanih knjiga iz cijelog svijeta, a online galerija ICOGRADA kroz zadnje je tri godine predstavil već osam projekata ovog dizajnerskog dua. Među nedavno osvojenim nagradama valja istaknuti godišnju ULUPUH-ovu Nagradu za najbolje mlade umjetnike u 2011. godini. 

 

Povodom šeste obljetnice rada Kuna zlatica će u galeriji Kravata u Jelsi na otoku Hvaru predstaviti svoje najdraže projekte. Izložba naslova 2. revijalna smotra ferijalnih radova bit će otvorena 17. kolovoza, a možete ju pogledati do 27. rujna. 

Intervju s Anom Kunej i Zlatkom Salopek čitajte na istaknutom linku.   

 

Izvor: KZ

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 27.07.2012

VEZANE VIJESTI

Posao kao igra

Razgovarao: Vatroslav Miloš
KunaZlatica su Zlatka Salopek i Ana Kunej, mlade dizajnerice koje su tek nedavno zaplovile nesigurnim vodama domaće kreativne industrije.