Podizanje kvalitete života mladih | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Podizanje kvalitete života mladih

U sklopu festivala Aktivno sudjelujem predstavljaju se udruge i inicijative mladih i za mlade u Međimurskoj županiji.

30.09.2017 , Čakovec - Razne lokacije

FOTO: Udruga Zora / Facebook

Udruga Zora poziva članove i članice udruga/inicijativa mladih i za mlade te savjeta mladih u Međimurskoj županiji na sudjelovanje na Festivalu Aktivno sudjelujem u sklopu projekta Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu. Cilj projekta je zadovoljavanje potreba mladih te podizanje kvalitete njihova života, ali i života zajednice kroz aktivizam u lokalnoj zajednici (volonterskih akcija i uključivanja volontera, organiziranja kampanja i akcija, povezivanja i jačanja vidljivosti u lokalnoj zajednici te poticanja uključivanja mladih). 

U srijedu, 13. rujna u 20 sati u partnerstvu s Centrom za kulturu Čakovec udruga Zora organizira kino za mlade na otvorenom u prostoru prije ulaza u Stari grad Čakovec, uz spomenik "Oproštaj". Prikazuje se film tursko-francusko-belgijske koprodukcije iz 2015. godine Kad otvorim oči, nabijen energijom i snagom buntovništva kojim se mladost opire represivnom režimu.

U subotu, 30. rujna od 10 do 15 sati na Trgu Republike u Čakovcu pripremaju se razne aktivnosti za mlade, kao i štandovi na kojima udruge/inicijative mladih i za mlade predstavljaju javnosti aktivnosti koje provode. Osim predstavljanja organizacija, provodit će se radionice i zabavne aktivnosti, poput igranja zaboravljenih (gumi-gumi, hoolahoop) i ostalih društvenih igara, sporta (badminton, frizbi) te izrade origami poruka za obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.09.2017