Sigurnost javnih mjesta | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Sigurnost javnih mjesta

Projekt inicijative Hollaback Sigurni kvartovi istraživao je percepciju sigurnosti gradske četvrti Maksimir.

19.04.2016 , Zagreb - Pogon Mislavova

Na tribini u utorak, 19. travnja, u 18 sati u Mislavovoj 11, Zagreb, konferencijska dvorana POGON-a, Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, bit će predstavljeni rezultati projekta Sigurni kvartovi, u kojem je istraživana percepcija sigurnosti javnih mjesta, odnosno percepciju sigurnosti gradske četvrti Maksimir. Projekt je provela inicijativa Hollaback Hrvatska u suradnji sa udrugom Ženska soba kroz ljeto i jesen 2015. godine. 

Analiza sigurnosti uključivala je fokus grupe s mladima u kojima se raspravljalo o njihovom subjektivnom osjećaju sigurnosti te iskustvima s uznemiravanjem i nasiljem na javnim mjestima; upitnike s konobaricama koje rade u kafićima u Maksimiru u kojima su se ispitala njihova iskustva s uznemiravanjem i nasiljem na javnim mjestima i prilikom rada u kafiću te obilazak četvrti uz vođenje evidencije o raznim kriterijima poput dostupnosti javne rasvjete, blizine javnog prijevoza i taxi stajališta i dr.

Na tribini će sudjelovati Ajla Šabić (učenica Učeničkog doma Dora Pejačević), Ljubica Matijević-Vrsaljko (članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba), Dominik Etlinger (predsjednik Odbora za mladež Grada Zagreba), Sonja Leboš (Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja UIII), Barbara Perasović (Hollaback Hrvatska) i Josipa Tukara (Ženska soba). Moderatorica je tribine Martina Horvat (Hollaback Hrvatska).

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.04.2016