SubScena poziva na prijavu projekata | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

SubScena poziva na prijavu projekata

Natječaj je namijenjen avangardnim i eksperimentalnim izvedbenim umjetnicima i umjetnicama s ciljem afirmiranja i promoviranja njihovog stvaralaštva u 2018. godini.

ROK: 20.07.2017

Otvoren je poziv SubScene za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride za prijavu projekata namijenjenih realizaciji u 2018. godini. Poziv je otvoren avangardnim i eksperimentalnim izvedbenim umjetnicima/ama s ciljem afirmiranja i promoviranja njihovog stvaralaštva.

Autori/ce će biti obaviješteni po selekciji projekata za izvedbu do 1. kolovoza 2017, a produkcijski program prijavljuje se na natječaje za sufinanciranje programa u kulturi za 2018. godini.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride posvećena je njegovanju originalnog izvedbenog smisla u performansu, plesu, cirkusu i teatru. Putem SubScene povezuju se avangardni umjetnici i umjetnički kolektivi te služi kao alternativna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnog, originalnog i stimulirajućeg umjetničkog djela. Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika i umjetničkih skupina. "Zanima nas kazalište koje je neposlušno i osobno, eksperimentalno i stimulirajuće, neprofitno i održivo, subverzivno i nezavisno.

Podupiremo kreativne napore izvedbenih umjetničkih grupa i umjetnika/ica u nastajanju te međugradske i međunarodne suradnje i produkcije koje ostvaruju novo zajedničko iskustvo iznad granica svoje geografske, nacionalne, vjerske, rodne i etničke pripadnosti. Cilj nam je osnažiti nezavisnu underground izvedbenu DIY scenu u Hrvatskoj, regiji i šire, putem prostora za rezidencije i međunarodne suradnje, te produkcije i izvedbe. Želimo potaknuti umjetnike/ice na istraživanje i kreiranje novih izvedbenih formi te pružiti istima 'pozornicu' za prezentiranje rada u javnosti, kao i omogućiti publici aktivno promišljanje izvedeno kroz diskusije i komunikaciju s umjetnicima/ama", stoji u natječaju.

Sudionicima se nudi:

– smještaj za umjetnike/ce koji rade na novoj produkciji

– smještaj za gostujuće izvedbe

– sufinanciranje putnih troškova

– oblikovatelj/ica svjetla i tehničar/ka

– oblikovatelj/ica zvuka i tehničar/ka

– inspicijent/ica

– vanjsko oko tijekom rezidencije

– javna prezentacija s diskusijom prije premijere

– prostori za probe i izvedbe

– tehnička edukacija

– promocija

Rok za prijave je 20. srpanj 2017. godine. Prijave za rezidenciju vrše se ovdje, prijave za izvedbu ovdje, a sva pitanja šaljite na mail adresu

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 19.06.2017