Uspomene o jednom djetinjstvu | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Uspomene o jednom djetinjstvu

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici splitska će se publika upoznati s knjigom priča o djetinjstvu u Splitu 80-ih godina U malu je uša đava, autorice Tisje Kljaković Braić.

12.01.2017 , Split - Quasimodo

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 12. siječnja, s početkom u 20.30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), splitska će se publika upoznati s knjigom priča o djetinjstvu u Splitu 80-ih godina prošloga stoljeća U malu je uša đava, čija je autorica poznata splitska slikarica Tisja Kljaković Braić. Knjiga je naišla na velik interes čitatelja te je prvo izdanje brzo rasprodano, a ovo je njezino prvo predstavljanje u Splitu.

"U malu je uša đava debitantska je knjiga slikarice Tisje Kljaković Braić. Uspomene su to o jednom djetinjstvu u Splitu, priče koje se prepričavaju nakon nedjeljnog ručka kad su svi dobre volje, priče čije emocije brzo i lako prepoznajemo. Portret je to i jedne splitske ulice osamdesetih, njezinih osebujnih likova i nepisanih pravila. No, prije svega, U malu je uša đava duhovita je i dirljiva posveta ljubavi jednog djeda i jedne bake koji su davali sve od sebe da njihova unučica ne skida osmijeh s lica. Posveta je ovo njima koji su osluškivali interese djeteta, uklanjali prepreke i zasipali je ljubavlju tvrdoglavo uvjereni da je takav pristup jedini ispravan što god svi ostali, uključujući ponekad i samu unuku, mislili o tome", kaže o knjizi urednica Adriana Piteša.

Knjigu će uz autoricu predstaviti Ingrid Poljanić i urednica Adriana Piteša. Odabrane ulomke čitat će glumica Bruna Bebić. Kao i svaki put u Bookvici, najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu na dar.

Tisja Kljaković Braić (1979.) diplomirala je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a djela joj se nalaze u fundusu Moderne galerije u Zagrebu, drugim galerijama te u istaknutim privatnim domaćim i stranim zbirkama. Živi i radi u Splitu.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 10.01.2017