Utjecaj pop-arta i stripovskog kiča | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Utjecaj pop-arta i stripovskog kiča

Koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans predstavlja izložbu Lo – Fi Garage Pop za koju inspiraciju pronalazi u u stripu, pulp ilustraciji, street artu i pop kulturi.

17.02.2017 - 24.02.2017 , Zagreb - Galerija Siva - AKC Medika

U Galeriji Siva otvorenje je izložbe koprivničkog umjetnika Zvonimira Haramije Hansa pod nazivom Lo – Fi Garage Pop u petak, 17. veljače od 20 sati

Hans se predstavlja serijom slika nastalih u protekle 2 godine. Riječ je uglavnom o akrilima na platnu, te o par slika napravljenih u miješanoj tehnici (akril, sprejevi, kolaž) na dasci.

U ovom ciklusu slika autor inspiraciju pronalazi u stripu, pulp ilustraciji, street artu i pop kulturi od 40-ih godina prošlog stoljeća na ovamo. Evidentno je da kroz ovaj ciklus slika autor nema namjeru otkrivati općepoznate činjenice nego se samo dobro zabaviti slikajući.

Glazba je također izvršila veliki utjecaj na autorov rad pa je i sam naziv izložbe nastao inspiriran jednim glazbenim podžanrom, a zapravo savršeno opisuje stil ovih slika. Lo- fi garage pop. Sirove i zabavne slike nastale u garažnoj produkciji u sebi nose utjecaj pop-arta i kiča specifičnog za stripove, reklamne plakate i naslovnice šund časopisa iz sredine prošlog stoljeća.

Zvonimir Haramija Hans diplomirao je 2007. na nastavničkom smjeru ALU u Zagrebu u klasi prof. Šiška. Bavi se slikarstvom , ilustracijom, animacijom i slikanjem murala. Izlagao je na skupnim i samostalnim izložbama ugl. u Zagrebu i Koprivnici. Trenutno živi i radi kao prof. likovne kulture u Koprivnici.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 14.02.2017