Vijesti Civilno društvo

Završeno Volontersko pajdaširanje

Projekt Volontersko pajdaširanje povezuje mlade s teškoćama i mlade bez teškoća na zajedničkom osmišljavanju volonterskih programa i zajedničkom volontiranju.

Vijesti Film

Nagrada Pogrebniku

Film Pogrebnik Dragana Nikolića pobjednik je šestog po resdu bračkog Supetar Super Film Festivala. 

Vijesti Civilno društvo

Nejednaka pravila

Mreža mladih Hrvatske oglasila se povodom Vladina izvješća o financiranju projekata i programa organizacija civilnog društva, a povodom objave imena organizacija korisnica programa HZZ-a.

Vijesti Civilno društvo

Nosite svoju strast

Najmlađi član obitelji ACT Grupe, neprofitno društveno pooduzeće za izdavaštvo ACT Press, započeo je s radom.

Vijesti Film

Štaka, Ganjak i Žanić u Sarajevu

U natjecateljskom programu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala premijeru će imati Cure Andree Štake, Kokoška Une Ganjak i Manjača Tina Žanića.

Vijesti Civilno društvo

Otočka kulturno-informacijska mreža

Mreža kulturnih institucija kor::net pokrenula je u 2014. godini niz akcija kojima je cilj promišljati nove modele otočke kulturne politike.

Vijesti Vizualne umjetnosti

Dijaloška umjetnost i angažirane prakse

Nesvakidašnje transdisciplinarno događanje odvit će se sredinom kolovoza u Deringaju kraj Gračaca, u organizaciji udruga UKE, Radiona i Istok.

Vijesti Civilno društvo

Obrana ljudskog i radničkog dostojanstva

Organizacije nezavisne kulturne scene Srbije izdale su priopćenje povodom izmjena Zakona o radu, Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Zakona o privatizaciji i Zakona o stečaju.

Vijesti Vizualne umjetnosti

Slobodni kreativni prostor

Kunst Kraft Werk (Leipzig) i Pogon (Zagreb) pozivaju kustosice i kustose na prijave za sudjelovanje u projektu trogodišnje razmjene strukturirane u više slojeva.

Vijesti Dokumentacija

Aktualno i nakon četvrt stoljeća

Arhiv Petice, novina koje su dokumentirale pulsku političku, glazbenu, likovnu i književnu scenu u terminalnoj fazi socijalizma, digitaliziran je zahvaljujući zadruzi Praksa

Vijesti Vizualne umjetnosti

Kolekcija, publika, zgrada

Izložba Preokreti predstavlja drugi dio suradnje između muzeja Tate Modern iz Londona i Muzeja savremene umetnosti iz Beograda.

Vijesti Vizualne umjetnosti

Mapirati pokret

Međunarodni projekt ADRIART, između četiri zemlje i pet jezika fokusiran na site-specific teme, podupire akademsku razmjenu i razvoj mladih stručnjaka prema samoodrživosti.