Vijesti | kulturpunkt
Vijesti Vizualne umjetnosti

Što dolazi poslije samovozećih automobila?

Piše: Matija Mrakovčić

Ars Electronica u Linzu jedan je od značajnijih novomedijskih umjetničkih festivala u Europi i jedan od nekolicine vodećih u svijetu.

Vijesti Film

Dobre vijesti iz Sarajeva

Pripremio: Vatroslav Miloš

Na Sarajevo Film Festivalu kratki film Zvir Miroslava Sikavice dobio je posebnu nagradu žirija, a Silva Ćapin prvu nagradu u programu Pack&Pitch za projekt u razvoju

Vijesti Teorija

Vrijeme koje dolazi

Piše: Željana Karlović

Osim analize budućnost koja sasvim sigurno nije daleka, glavno je pitanje ovogodišnjeg Festivala alternative i ljevice Šibenik - koji je mogući pravac promjene.

Vijesti Vizualne umjetnosti

Arhitektura, prostor i njihova nepostojanost

Piše: Vatroslav Miloš

(In)constancy of space – Struggle for Identity grupna je multimedijalna izložba umjetnika hrvatskih i nizozemskih umjetnika okupljenih oko teme (ne)postojanosti prostora.

Vijesti Izvedbene umjetnosti

Sedam kompanija, sedam estetika

Piše: Matija Mrakovčić

Sedam zagrebačkih neovisnih kazališta za djecu i mlade stvorilo je prvi kazališni inkubator pod nazivom Zmajevo gnijezdo.

Vijesti Znanost i obrazovanje

Školica čeka na vas!

Portal Kulturpunkt.hr po osmi put organizira edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti. Prijave su otvorene do 19. rujna.

Vijesti Kulturne politike

Privatni prostori kao mjesta javnog djelovanja

Piše: Matija Mrakovčić

Osnovana je mreža Alternativnih rezidencijalnih centara u regiji čime se dugogodišnji projekt Zemunskog malog umetničkog centra širi na Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Vijesti Mediji

Promjena načina raspodjele

Piše: Matija Mrakovčić

Finalna konferencija projekta Medijskog opservatorija Jugoistočne Europe bila je fokusirana na alternative korumpiranim medijskim sistemima.

Vijesti Civilno društvo

Simbol nemara

Piše: Matija Mrakovčić

Kulturni centar u gradu Cieszynu na poljsko-češkoj granici, okupljalište građana koji žele sudjelovati u odlučivanju o pitanjima važnim za njihov grad, lokalne vlasti žele zatvoriti.

Vijesti Mediji

Od demonstracija do izvanrednog stanja

Piše: Matija Mrakovčić

Nasilje upereno protiv novinara povećalo se za 13 posto u drugom kvartalu 2016. godine, pokazuje izvještaj platforme Mapping Media Freedom.

Vijesti Izvedbene umjetnosti

Aktivna sadašnjost i budući horizonti

Piše: Matija Mrakovčić

U vremenu prečestih povrataka u nostalgičnu prošlost, međunarodni festival suvremenih izvedbenih umjetnosti Mladi levi pozicionira se kao transnacionalno utočište necenzurirane misli.

Vijesti Muzika

Više od glazbe

Piše: Matija Mrakovčić

Diljem svijeta javne knjižnice digitaliziraju svoje muzičke kolekcije na Brailleovom pismu.