Širi popis za nagradu | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Širi popis za nagradu

Za petu izložbu natječaja T-HTnagrada@msu.hr odabrano je 40 umjetnika koji svojim radovima konkuriraju za nagrade.

  • A
  • +
  • -
O dobitnicima nagrada također će odlučiti stručno povjerenstvo u drugom krugu žiriranja koji će se dogoditi tijekom izložbe od 24. veljače do 25. ožujka 2012. godine.

Stručno povjerenstvo ove je godine u sastavu Snježana Pintarić – ravnateljica MSU-a, Radmila Iva Janković – kustosica MSU-a, Dunja Blažević – direktorica Centra za savremenu umjetnost Sarajevo, Evelina Turković – povjesničarka umjetnosti, kritičarka i urednica na Hrvatskom radiju, Darko Fritz – teoretičar, kustos i umjetnik, Zlatko Kopljar – medijski umjetnik i Bart de Baere – ravnatelj Muzeja suvremene umjetnosti u Antwerpenu.

I ove je godine, kao i prilikom prethodna četiri natječaja, pozvano petero umjetnika a to su Kristina Lenard, Sandro Đukić, Damir Očko, Silvio Vujičić i Zlatan Vehabović. Posebnost pete izložbe natječaja T-HTnagrada@msu.hr jest što će neki od petero pozvanih umjetnika izložiti radove nastale upravo za tu prigodu, a drugi prvi put pokazati publici nova djela.

Nagradama su prošle godine ovjenčani Jagoda Kaloper, Dan Oki i Alem Korkut, a kompletan popis ovogodišnjih odabranih umjetnika možete vidjeti ovdje
Izvor: MSU

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 08.02.2012