12. Platforma.hr | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

12. Platforma.hr

Na međunarodnom okupljanju koreografi i plesni umjetnici razmijenit će ideje i iskustva.

09.10.2011 - 16.10.2011 , Split - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Platforma.hr namijenjena je promociji, afirmaciji i razvoju lokalne, regionalne i međunarodne kulturne suradnje kroz umrežavanje, razmjenu i realizaciju različitih programa i projekata.

Platforma mladih koreografa nastala je 2000. godine iz potrebe stvaranja i jačanja hrvatske plesne scene. Tijekom jedanaest godina postojanja prerasla je u veliku i važnu manifestaciju te postala nezaobilazno mjesto susreta najboljih hrvatskih i međunarodnih plesača i koreografa.

Od ove godine Platforma mladih koreografa promijenila je ime u Platforma.hr. Program će se sastojati od šest premijernih plesnih predstava, tri predstave Aerowaves selekcije, dvije predstave mrežnih partnera iz Lillea i Almade, te nekoliko predavanja i radionica sa NDA partnerima.

Eminentni koreografi i plesači iz Hrvatske, Izraela, Mađarske, Švedske, Finske u formi šest zanimljivih premijernih plesnih predstava, tri predstave Aerowaves selekcije, dvije predstave Talinih mrežnih partnera iz Lillea i Almade, te nekoliko predavanja i radionica sa NDA partnerima.

Koreografske zvijezde te velika imena i kompanije kao što su: Keren Levi, Rok Vevar, Companhia de Danca de Almada, Club Fisk, Alma Sodaberg te domaći predstavnici poput Saše Božića, Maše Kolar i Zorana Markovića, Adrijane Barbarić i Bad.Co-a samo su neka od imena koja i ove godine provjereno jamče da Platforma.hr i dalje ostaje najznačajniji plesni i kazališni događaj na ovim prostorima.

Moći ćete uživati u humanitarnoj izložbi značajnih ljudi iz svijeta suvremenog plesa, a čitav ovogodišnji vizualni identitet temelji se na posveti legendarnim, sada umirovljenim, ali i dalje apsolutno najjačim predstavnicima plesne umjetnosti poput Milane Broš i Milka Šparembleka.

Poznata plesna umjetnica i koreografkinja Aleksandra Janeva vodit će radionicu suvremenog plesa dok će progresivni slovenski kritičar i umjetnik, Rok Vevar, održati dvije radionice intrigantnih naslova: Kuda idu festivali i Radionica kreativne kritike za profesionalne kazališne kritičare.

Program Platforme.hr odžavat će se u prostoru Muzeja za suvremenu umjetnost (svečano otvorenje - cjelovečernji event) u foajeu i kafiću Muzeja, dvorani Gorgona (predstave), te u Zagrebačkom plesnom centru.

Više informacija i program potražite ovdje.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 28.09.2011