22. Clubture-HR | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

22. Clubture-HR

Otvoren je prvi poziv za prijave prijedloga suradničkih projekata i turneja u 22. krugu CTHR programa razmjene i suradnje u 2022. godini.

ROK: 21.10.2021
  • A
  • +
  • -

Savez udruga Klubtura raspisao je poziv za prijave prijedloga suradničkog projekta ili turneje u 22. krugu programa "Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja". Riječ je o centralnom programu platforme pokrenutom 2002. godine, koji se temelji na izravnoj suradnji organizacija nezavisne kulture i njihovoj zajedničkoj organizaciji javnih kulturnih događanja u različitim gradovima i mjestima širom zemlje.

Prijedlog suradničkog projekta ili turneje u svojstvu nositelja mogu prijaviti sve udruge, neformalne inicijative ili umjetničke organizacije iz područja djelovanja mreže Clubture. Prijaviti se može suradnički projekt (niz od minimalno tri različita događanja u tri različita grada ili mjesta) ili turneja (jedno događanje koje se realizira u minimalno tri različita grada ili mjesta). Realizacija projekata odvija se u razdoblju od 15. ožujka do 15. prosinca 2022, a rok prijave je 21. listopada 2021. u 14 sati.

Kroz program "Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja" podupire se realizacija sadržaja iz područja suvremene umjetnosti i novih umjetničkih praksi, urbane kulture i kulture mladih, novih medija i tehnologije, interdisciplinarni projekti te istraživanja i edukacije iz ovih i srodnih područja. Prijedlozi sadržaja koji su dominantno vezani za turizam, kulturnu baštinu i ostale djelatnosti izvan područja nezavisne kulture i umjetnosti neće biti prihvaćeni, odnosno smatrat će se da nisu zadovoljili formalne uvjete ovog poziva.

Organizator napominje i kako je ovo jedini poziv za predlaganje projekata i turneja u 22. krugu na koji se mogu prijaviti članice mreže, odnosno organizacije koje su dosad provodile suradničke projekte i turneje u svojstvu nositelja kroz platformu Clubture. Clubture će krajem 2021. godine objaviti još jedan poziv na koji će se moći prijaviti isključivo organizacije koje nisu članice platforme i koje dosad nisu provodile suradničke projekte i turneje u okviru platforme.

S obzirom na okolnosti uzrokovane širenjem virusa Covid-19 predlagatelje se potiče da u opisnom dijelu prijavnice navedu i mogućnosti provedbe planiranih događanja u otvorenim prostorima, te da u budžetu uvrste troškove koje se odnose na prilagodbu javnih događanja epidemiološkoj situaciji. 

O novostima u ovogodišnjem pozivu moći ćete se dodatno informirati na radionici koja će se održati u petak, 1. listopada 2021. u 11 sati putem online platforme Zoom. Za sudjelovanje radionici prijavite se putem maila najkasnije do 30. rujna u 12 sati

Ostale detalje poziva i uvjete prijave potražite na službenoj stranici mreže Clubture.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 15.09.2021