23. Clubture-HR | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

23. Clubture-HR

Otvoren je prvi poziv za prijave prijedloga suradničkih projekata i turneja u 23. krugu CTHR programa razmjene i suradnje u 2023. godini.

ROK: 27.10.2022
  • A
  • +
  • -

Savez udruga Klubtura raspisao je poziv za prijave prijedloga suradničkog projekta ili turneje u 23. krugu programa "Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja". Riječ je o centralnom programu platforme pokrenutom 2002. godine, koji se temelji na izravnoj suradnji organizacija nezavisne kulture i njihovoj zajedničkoj organizaciji javnih kulturnih događanja u različitim gradovima i mjestima širom zemlje.

Prijedlog suradničkog projekta ili turneje u svojstvu nositelja mogu prijaviti sve udruge, neformalne inicijative ili umjetničke organizacije iz područja djelovanja mreže Clubture. Prijaviti se može suradnički projekt (niz od minimalno tri različita događanja u tri različita grada ili mjesta) ili turneja (jedno događanje koje se realizira u minimalno tri različita grada ili mjesta). Realizacija projekata odvija se u razdoblju od 15. ožujka do 15. prosinca 2023, a rok prijave je 27. listopada 2022. u 14 sati.

Kroz program "Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja" podupire se realizacija sadržaja iz područja suvremene umjetnosti i novih umjetničkih praksi, urbane kulture i kulture mladih, novih medija i tehnologije, interdisciplinarni projekti te istraživanja i edukacije iz ovih i srodnih područja. Prijedlozi sadržaja koji su dominantno vezani za turizam, kulturnu baštinu i ostale djelatnosti izvan područja nezavisne kulture i umjetnosti neće biti prihvaćeni, odnosno smatrat će se da nisu zadovoljili formalne uvjete ovog poziva.

O novostima u ovogodišnjem pozivu moći ćete se dodatno informirati na radionici koja će se održati u petak, 30. rujna. u 11 sati putem platforme Zoom. Za sudjelovanje radionici prijavite se putem obrasca najkasnije do 29. rujna u 12 sati. 

Detalje o natječaju možete pronaći na službenim stranicama mreže Clubture.

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 28.09.2022