23. Sa(n)jam knjige u Istri | kulturpunkt

Najave Sajam

<

23. Sa(n)jam knjige u Istri

U posebnom programu À propos kroz postkolonijalistički diskurs progovaraju mladi, većinom frankofoni književni glasovi.

01.12.2017 - 10.12.2017

FOTO: Facebook Sa(n)jam knjige u Istri

  • A
  • +
  • -

23. Sa(n)jam knjige u Istri svečano se otvara 1. prosinca u 12 sati u Domu hrvatskih branitelja i traje do 10. prosinca

Uz glavnu temu pod nazivom Intime, održava se i regionalni program Hercegovina čita te poseban program À propos, kojem je selektorica Nataša Medved, u kojem kroz postkolonijalistički diskurs progovaraju mladi, većinom frankofoni književni glasovi arapske i crne Afrike. Na Sa(n)jam dolazi oko 250 izdavača, što je najviše u posljednjih deset godina. U prodaji, ovogodišnji fokus bit će na znanstvenoj knjizi. Respektabilan prikaz znanstvenog i stručnog izdavaštva koji će publika moći vidjeti na Sajmu nastao je u suradnji s Grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature. Ova Grupacija okupila je ukupno oko 40 malih i velikih nakladnika iz cijele Hrvatske koji će imati „znanstvenu knjižaru na Sajmu“, u dijelu Crvenog salona.

Među izdanjima gotovo cijele hrvatske nakladničke scene koja će biti u ponudi na pulskom Sajmu, izlagat će i oko 50 istarskih izdavača. Dolaze i nakladnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. U ponudi će biti i velik izbor literature na engleskom jeziku, od dječje književnosti do beletristike. Posljednjeg dana Sajma, 10. prosinca, bit će dodijeljena čitateljska nagrada Dr. Ivo Borovečki najčitatelju Sajma i nagrada Libar za vajk.

U skladu s glavnom temom Intime, autori su za katalog sami pisali svoje intimne biografije u ich-formi. Urednica kataloga je Petra Lukež, a vizualno ga je oblikovao Mauricio Ferlin, koji je već tradicionalno autor vizualnog identiteta Sajma.

Više o programu potražite ovdje.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture, Istarska županija, Grad Pula, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Generalni pokrovitelj je Zagrebačka banka. Zaštitnik nagrade Libar za vajk je Arena Hospitality Group, a donatori Sajma su Turistička zajednica grada Pule, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska elektroprivreda.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 27.11.2017