37. Salon mladih | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

37. Salon mladih

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisalo je natječaj za koncept novog izdanja Salona mladih.

ROK: 04.12.2022
  • A
  • +
  • -
Salon mladih izložbena je manifestacija u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika namijenjena predstavljanju radova suvremenih umjetnika do 35 godina starosti iz Republike Hrvatske. U nešto više od 50 godina svoga postojanja, Salon je predstavio više od 3.500 umjetnika i u svakom svom izdanju generirao nova imena na hrvatskoj umjetničkoj sceni. Osim prezentacije najnovijih umjetničkih praksi, Salon od svojih početaka dodjeljuje i nagrade najuspjelijim ostvarenjima.
 
37. Salon mladih sastojat će se od glavnog koncepta koji će se biti predstavljen u galerijama Doma HDLU / Meštrovićevog paviljona (Galerija Prsten, Galerija PM, Galerija Bačva, Galerija Ispod, Klub HDLU), te od izložbe Situacija za koju Organizacijski odbor Salona mladih imenuje selektora, kako bi se pružio širok presjek stvaralaštva mladih suvremenih umjetnika, koja se odvija u nizu dodatnih galerijskih prostora. 37. Salon mladih održat će se u periodu travanj – lipanj 2024.
 
Za glavni koncept Salona mogu se prijaviti umjetnice_i, umjetničke organizacije, umjetnički kolektivi, kustosice_i te kustoske platforme.
 
Prijava treba sadržavati:
 
 - opis koncepta (max. 5.000 znakova);
 - razradu popratnog programa koji fokus stavlja na prezentaciju radova mladih umjetnika;
 - opis specifičnih tehničkih zahtjeva za provedbu izložbe (ukoliko je primjenjivo);
 - troškovnik;
 - CV i profesionalne reference predlagatelja.
 
Rok za prijavu je 4. prosinca, a više detalja i prijavni obrazac možete pronaći ovdje.
Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 26.10.2022