37. Splitski salon | kulturpunkt

Najave Izložba

<

37. Splitski salon

Središnja tema je propitivanje izložbe kao mjesta vlastite izloženosti te kao potencijalnog mjesta artikulacije laži kao legitimnoga sredstva galerijskog pripovijedanja.

04.11.2011 - 02.12.2011 , Split - Dioklecijanovi podrumi
  • A
  • +
  • -

Ovu bijenalnu manifestaciju suvremene umjetnosti zanima pitanje kako se paradigma laži, ali i intime uvlači u diskurzivan prostor grada i galerije, odnosno kako se artikulira kroz suvremenu umjetničku praksu. Projekt pretpostavlja prezentiranje svih medija umjetničkog izražavanja. Kustosi 37. Splitskog salona su Dalibor Prančević i Barbara Vujanović.

Splitski salon izložba je suvremene umjetnosti koja se u neravnomjernom ritmu anualnih i bijenalnih događanja održava od godine 1969. Više od četiri desetljeća Salon okuplja potencijal likovne scene, ne samo regije nego i ukupnog prostora Republike Hrvatske, i u isključivoj organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split podastire javnosti dosege recentne produkcije u svim poznatim načinima likovnog izražavanja

Osim izložbenog programa, kustoskog postava u galerijskim prostorima, Salon organizira  i rasprave na određenu temu s poštivanjem različitih pogleda u javnom diskursu.  Splitski salon redovito zadire i u tkivo grada performativnim djelovanjem jednog dijela aktera u projektu, istražujući reakciju ne samo ciljane publike nego i ukupne javnosti. Na taj se način događa da slučajni prolaznici budu ne samo neutralni konzumenti umjetničke ponude nego aktivni sudionici Salona.Otvorenje Salona je u petak, 4. studenog i ostaje otvoren do 2. prosinca, a održavat će se u Podrumima Dioklecijanove palače te na javnim prostorima grada Splita.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 02.11.2011