50 Poems for Snow | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

50 Poems for Snow

Međunarodni pjesnički festival raspisuje natječaj za izradu plakata za ovogodišnje izdanje festivala posvećeno Federicu Garciji Lorci.

ROK: 09.10.2022
  • A
  • +
  • -

50 Poems for Snow je "no-budget" međunarodni pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu. Festival je specifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to noću i na otvorenom. Tada po tri pjesnika_kinje izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu klasičnog_e autora_ice kojemu_joj je te godine festival posvećen.

Ovozimska izdanja 50 Poems for Snow posvećena su španjolskom pjesniku i dramatičaru Federicu Garciji Lorci. Osim pjesničkog, 50 Poems for Snow je i događanje koje ukazuje na klimatske primjene.

Ove godine obilježava se deseta obljetnica festivala koji se u proteklom desetljeću održao u 37 gradova, 16 zemalja i na tri kontinenta.

Plakat treba sadržavati sljedeće informacije:

 -  ime festivala: 50 Poems for Snow

 -  godinu: 2022/23

 -  rečenicu: Dedicated to Federico Garcia Lorca

Poželjno je da plakat inspiraciju ima u pjesničkom opusu i/ili osobi Federica Garcije Lorce i/ili sadrži aluziju na snijeg, no sve to nije uvjet. Dimenzija plakata je B2 (50 x 70 cm), a budući da se 50 Poems for Snow organizira u niz gradova Europe i Sjeverne Amerike,nagrađeni će plakat biti korišten u svim gradovima koju sudjeluju ove sezone.

Autori_ice sudjelovanjem potvrđuju da za sve korištene elemente na svom radu (fotografije, tipografija…) imaju dozvolu i autorsko pravo koristiti ili da su u slobodnoj domeni. Autori_ice se obvezuju, u slučaju da prijedlog bude nagrađen, rad pripremiti u formatu za tisak (300 dpi-ja).Jedan_na autor_ica može prijaviti najviše dva prijedloga. Tekstualno obrazloženje rada nije potrebno prilagati. Radovi se šalju u digitalnom formatu JPG, 50x70cm, 72 dpi-ja putem maila. Odluku o nagrađenom rješenju donijet će Savjet festivala 50 Poems for Snow koji čine Aleksandar Hut Kono, Magdalena Došen i Saša Šimpraga, a odabranom će rješenju biti isplaćena nagrada u iznosu od 100 eura. 

Rok za predaju natječajnih prijedloga je 9. listopada.

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 20.09.2022