54. Zagrebački salon | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

54. Zagrebački salon

Raspisan je natječaj za izlaganje na temu "Bez anestezije", prema koncepciji Branke Benčić i Tevža Logara.

ROK: 01.12.2018
  • A
  • +
  • -

Raspisan je natječaj za izlaganje na 54. Zagrebačkom salonu prema koncepciji Branke Benčić i Tevža Logara, na temu "Bez anestezije", u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (Galerija Bačva i Galerija Prsten).

Zagrebački salon je jedna od najstarijih kolektivnih hrvatskih domaćih izložaba recentnog vizualnog izričaja. Godine 1965.  utemeljila ga je Skupština grada Zagreba. Od 1976. godine na izložbi se u trijenalnom ritmu izmjenjuju različite likovne discipline: vizualna umjetnost, primijenjena umjetnost i dizajn, te arhitektura. Naizmjence ga organiziraju Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Udruženje hrvatskih arhitekata. 54. izdanje ove manifestacije realizira se u organizaciji HDLU.

Pravo na odaziv imaju vizualni umjetnici svih generacija i umjetničkih disciplina, koji su hrvatski državljani ili strani državljani s prebivalištem ili privremenim boravištem u Republici Hrvatskoj.

Umjetnici mogu prijaviti 2 umjetnička djela nastala nakon 15. ožujka 2016. godine. Svi radovi prijavljeni na natječaj moraju biti opremljeni i spremni za izlaganje.

Prijave se šalju isključivo digitalnim putem na e-mail adresu, s naznakom 54. ZG SALON.

Prijedlozi se zaprimaju zaključno do 1. prosinca 2018., u 23.59 sati.

Sve informacije potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 25.10.2018