6+6+6 | kulturpunkt

Vijesti Muzika

<

6+6+6

Nakon uspješnog predstavljanja rada Lighterature Reading u Düsseldorfu, luminoakustički dvojac Lightune.G započinje s pripremama za izvedbu novog, potpuno interaktivnog projekta.

  • A
  • +
  • -

Osnovu rada naslovljenog Route 666 čini odnos slučajnih svjetlosnih elemenata potrebnih za nastanak zvučne slike. Šest solarnih panela postavljeno je na krov kombija i preko kompjutera spojeno na audio sistem vozila. Šestero ljudi (koliko je mjesta u kombiju) odabire šest putanja kretanja kroz grad tijekom noćne vožnje. Gradska rasvjeta ulica, izloga, reklama, ovisno o trenutnom prometu i smjeru kretanja stvara jednosatni zvučni niz. Kompozitor je u ovom slučaju vozač, a svaka izvedba je jedinstvena. Treba napomenuti i da je ovo prvi luminoakustični projekt takve vrste u svijetu.

Route 666 bit će predstavljen na festivalu Izlog suvremenog zvuka koji će se održati od 24. do 27. travnja u Studentskom centru. Radi se o festivalu u čijem je fokusu suvremena glazba odnosno suvremeni zvuk, shvaćajući suvremeno u širem smislu te riječi, a slijedeći time i samu koncepciju Muzičkog salona kakvu su je zamislili pjesnik i teoretičar književnosti Ante Stamać (utemeljitelj Muzičkog salona) i akademik Nikša Gligo (dugogodišnji umjetnički voditelj). Festival nije ograničen žanrovski, nije definiran stilom, niti je usmjeren promicanju određene poetike, što međutim nikako ne znači da nema vrlo jasne programske smjernice i zadane ciljeve.

Prijaviti se za sudjelovanje možete putem elektroničke pošte, a rute vožnje bit će dogovorene prije same izvedbe.

Izvor: Muzički salon

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 21.04.2013

VEZANE VIJESTI

Luminoakustičke kompozicije

Bojan Gagić i Miodrag Gladović njemačkoj publici predstavljaju svoj projekt Lighterature Reading

Avanture u luminoakustici

Luminoakustička kompozicija Lighterature Reading predstavljena je u finalu međunarodnog natjecanja glazbenih inovatora na Georgia Tech Centre for Music Technology.