9. Anarhistički sajam knjiga | kulturpunkt

Najave Sajam

<

9. Anarhistički sajam knjiga

Posjetitelje 9. Anarhističkog sajma knjiga, očekuje bogat program u sklopu kojeg su najavljene diskusije, razmjena knjiga i predstavljanje raznih inicijativa.

05.04.2013 - 07.04.2013 , Zagreb - Galerija Nova
  • A
  • +
  • -

Deveti Anarhistički sajam knjiga bit će održan od 5. do 7. travnja u Galeriji Nova u Zagrebu. Osim tradicionalnog okupljanja anarhističkih izdavača, grupa i pojedinaca, u popratnom programu zakazane su i diskusije o anarhizmu, tehnologijama i tehnikama nadzora, direktnoj akciji te razgovori s anarhistima i lokalnim aktivistima o političkoj i ekonomskoj situaciji u Sloveniji, Italiji i i Bjelorusiji. Na sajmu će se predstaviti i nekoliko izdavačkih inicijativa i distribucija poput Burevesnika i londonske Active Distribution, a bit će održan i razgovor s anarhistom i nogometašem Gabrielom Kuhnom povodom njegove knjige Soccer vs. the State na kojem će se pokušati odgovoriti na pitanje može li nogomet biti "sredstvo oslobođenja", umjesto "opijuma za mase". Također, na sajmu će biti promoviran i višejezični projekt Anarhistička biblioteka u okviru kojeg je najavljeno prikupljanje i digitaliziranje tekstovi, te njihove slobodne distribucije putem ove virtualne knjižnice. 

Osim programa u Galeriji Nova, sajam će na nekoliko sati preseliti i u park Zrinjevac gdje će u u subotu 6. travnja s početkom u 10 sati biti organizirana prodaja knjiga i razmjena anarhističkih časopisa i brošura. Program ovogodišnjeg sajma možete provjeriti na službenim stranicama

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 29.03.2013