ABC: Do it yourself! | kulturpunkt

Audio

ABC: Do it yourself!

Autor: Radio Student

U povodu trećeg zagrebačkog Fijuka s Bojanom Krištofićem razgovarali smo o prinicipima uradi-sam proizvodnje i samoorganizacije nezavisne scene.

  • A
  • +
  • -

Manifestacija Fijuk počela se održavati u Beogradu prije tri godine kao sajam malih i nezavisnih izlagača, s idejom da se na jednom mjestu okupe mali izdavači koji tiskaju, printaju, fotokopiraju, objavljuju knjige, stripove, časopise, fanzine, plakate, ploče, kazete i CD-e. Nakon jednogodišnje stanke Fijuk se vratio u Zagreb gdje je u subotu, 1. prosinca u prostoru Zelene akcije održano treće po redu domaće izdanje jednodnevnog sajma DIY-a. Tim povodom u emisiji Abeceda nezavisne kulture emitirane 5. prosinca na Radio studentu s Bojanom Krištofićem razgovarali smo o principima uradi-sam proizvodnje i samoorganizacije nezavisne scene.

U emisiji smo čuli i Mileta Mijatovića jednog od osnivača sajma, izlagača Bojana Radašinovića te Anju Grgurinović iz Mreže antifašistkinja Zagreba – organizatora zagrebačkog izdanja.
 
Emisiju je uredila i vodila Tia Špero, a realizirao Filip Talijić.
 
Abeceda nezavisne kulture je projekt bilježenja razvoja nezavisne kulturne scene u Hrvatskoj koji od 2009. godine provode portal Kulturpunkt.hr i Centar za dokumentiranje nezavisne kulture. Na Radio Studentu slušate istoimenu emisiju kojoj je cilj približiti aktivnosti dokumentiranja širem slušateljstvu te otvoriti problemska polja arhiviranja i historiziranja nezavisne scene.
Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 07.12.2018