ABC: Novi mediji za srednjoškolce | kulturpunkt

Audio

ABC: Novi mediji za srednjoškolce

Autor: Radio Student

U sklopu projekta Digitalni artefakti i nesigurne mreže u Pogonu Jedinstvo održale su se i radionice za srednjoškolce o kojima govori Tin Dožić.

Digitalni artefakti i nesigurne mreže godišnji je rezidencijalni laboratorij namijenjen prvenstveno studentima Odsjeka za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti. U sklopu događanja od 4. do 9. studenog organizirana su gostovanja, radionice i predavanja različitih praktičara i teoretičara umjetnosti. Studentima i studenticama nastojalo se približiti one vrste umjetničkih praksi s kojima se nemaju prilike susretati u redovitom programu svojih studija. 

Šestodnevno zbivanje u prostoru velike dvorane Pogona Jedinstvo sastojalo se od cjelodnevnog rada koncipiranog kao niz čitanja, diskusija, šetnji, razgovora, prezentacija, participativnih eventa, izvedbi i performansa, radionica koje vode umjetnici i studenti za studente i učenike srodnih srednjih škola. O projektu je govorila docentica na ALU Ana Hušman, a o radionicama za srednjoškolce Tin Dožić. Radionice za srednjoškolce, između ostalog, služe i za njihovo upoznavanje s Akademijom likovnih umjetnosti. 

Abecedu nezavisne kulture emitiranu 14. studenog u eteru Radio Studenta pripremila je i uredila Sunčana Doričić, a realizirao Ivan Kolar

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.11.2016