Abeceda nezavisne kulture: MAZ | kulturpunkt

Audio

Abeceda nezavisne kulture: MAZ

Antifa Night, Marš solidarnosti, Nepokoreni grad... U emisiji Centra za dokumentiranje nezavisne kulture i Radio Studenta gostovala je Mreža antifašistkinja Zagreba.

  • A
  • +
  • -

Mreža antifašistkinja Zagreba (MAZ) osnovana je 2007. godine, kao Udruga mladih antifašista grada Zagreba, radi okupljanja i umrežavanja građana koji rade na širenju antifašističkih vrijednosti i borbi protiv svih oblika diskriminacije i netolerancije. Pritom, MAZ aktivno surađuje sa srodnim organizacijama unutar ili izvan zemlje. Prepoznatljivi projekti udruge su Antifa Night (koncert bendova lijevog, antifašističkog usmjerenja koji se održava oko 8. svibnja, datuma oslobođenja Zagreba), Marš solidarnosti (djelovanje u javnom prostoru radi skretanja pozornosti na određene socijalne i ekonomske politike koje isključuju, obespravljuju i osiromašuju različite društvene skupine) te časopis Nepokoreni grad (nastaje na sjecištu teorije i prakse, znanosti i umjetnosti i izlazi triput godišnje kao proizvod udruženog rada članica i članova MAZ-a).

S Katerinom Dudom, članicom MAZ-a, razgovarali smo o svim tim temama, ali i o tome što antifašizam danas predstavlja i zašto je nužan. O važnosti i nužnosti postojanja udruga poput Mreže antifašistkinja Zagreba u emisiji je govorio Izvor Rukavina, član grupe Direktna demokracija u školi i suradnik MAZ-a.

O sedmogodišnjem radu Mreže, principima direktne demokracije, članovima i ostalim aktivnostima poslušajte u emisiji Abeceda nezavisne kulture koja nastaje u suradnji Radio Studenta i Centra za dokumentiranje nezavisne kulture.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 20.01.2015