ABoT | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

ABoT

Projekt ABoT - Artists' Books on Tour – Artist Competition and Mobile Museum fokusiran je na suvremenu produkciju knjiga umjetnika, hibridnog umjetničkog medija koji zauzima važno mje

11.02.2011 - 02.05.2011
  • A
  • +
  • -

Sa ciljem približavanja knjige umjetnika široj publici i kao poticaj suvremenom umjetničkom stvaralaštvu u ovom mediju, europski projekt ABoT - Artists' Books on Tour – Artist Competition and Mobile Museum je inicirao Muzej primjenjene umjetnosti iz Beča (MAK – Österreichisches Museum für angewandte Kunst) u suradnji s Međunarodnim grafičkim likovnim centrom iz Ljubljane (MGLC - Mednarodni grafični likovni center) i Muzejom dekorativnih umjetnosti iz Praga (UPM - Uměleckoprůmyslové museum). Organizatori projekta nude umjetnicima platformu gdje će se predstaviti suvremena europska produkcija knjiga umjetnika.

Projekt je namijenjen umjetnicima koji žele pokazati svoja djela u formi knjige u okviru europskog natječaja i putujuće izložbe. Zainteresirani umjetnici pozvani su prijaviti se na natječaj i dostaviti svoja nova djela nastala u posljednje dvije godine u formi fizičkog ili digitalnog djela ili konceptualnog dizajna za još neizvedeno djelo.

Za sudjelovanje u natječaju potrebno je do 28. veljače 2011. poslati e-mail registraciju sa osnovnim podacima (ime, adresa, država, e-mail adresa). 

Ispunjenu aplikaciju na engleskom jeziku zajedno s knjigom umjetnika  (fizičko ili digitalno djelo ili konceptualni dizajn) potrebno je poslati do 2. svibnja 2011. na adresu:

MAK – Austrian Museum of Applied Arts / Contemporary Art

"Artists' Books on Tour"

Stubenring 5

A-1010 Vienna

Međunarodni žiri pregledat će sve pristigle knjige umjetnika i izabrati djela za putujuću izložbu te dodjeliti pet novčanih nagrada. Izložba izabranih i nagrađenih knjiga umjetnika biti će organizirana u Beču, Pragu i Ljubljani.

Poziv za sudjelovanje u natjecanju otvoren je svim umjetnicima koji žive i rade u Europi bez obzira na starosnu dob.

Aplikacija za natječaj i sve dodatne informacije dostupne su ovdje.  

    

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 11.02.2011