Afirmacija i očuvanje zajednice | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Afirmacija i očuvanje zajednice

U fokusu ovogdjišnjeg programa organizacije Građanke svom gradu je tema Zajednica u nastajanju i nestajanju, vezana uz pitanja migracija, solidarnosti i tolerancije.

22.11.2018 - 24.11.2018 , Rijeka - Križanićeva 6a

FOTO: Građani svom gradu / Facebook

  • A
  • +
  • -

Misliti zajednicu 2018 događanje je koje drugu godinu za redom u okviru programa organizacije Građanke svom gradu otvara teme umjetničkog, društvenog i aktivističkog osnaživanja zajedništva u specifičnim kontekstima. 

Ovogodišnji je fokus na Zajednice u nestajanju i nastajanju vezan uz teme migracija, politike identiteta, pitanja (ne)mogućnosti svakodnevnih rituala bivanja zajednice, pitanja društvene i ekonomske integracije, kulture, solidarnosti i tolerancije, gentrifikacije, geopolitike...

Program koji se odvija od 22. do 24. studenog u Križanićevoj 6a uključuje diskurzivni, umjetnički i edukativni segment. Prezentirat će se dva umjetnička rada nastala kroz ovogodišnji javni poziv GSG-a Nevidljive  prepreke – vidljivi pomaci, a centralni dio trodnevnog događanja diskurzivni je program koji će se održati prvog dana događanja, s početkom u 16 sati. 

Na tribini sudjeluju voditeljica baranjske udruge Romsko srce Nadica Balog, umjetnički duo iz Beograda Rena Rädle i Vladan Jeremić, kulturologinja i suorganizatorica festivala Porto Etno Katarina Petrović, povjesničar i novinar Čedomir Višnjić, uz moderiranje Nikole Petkovića, profesora na Odsjeku za kulturalne studije u Rijeci.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 19.11.2018