Akademie Schloss Solitude | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Akademie Schloss Solitude

Poziv je namijenjen autorima i autoricama koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici.

ROK: 15.07.2018

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude.

Poziv je dio suradnje Pogona i Akademie Schloss Solitude kroz program razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima. Program se provodi uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Stipendija uključuje smještaj i radni prostor na Akademiji u razdoblju od tri mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1100 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2000 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.

Od stipendista se očekuje angažman na razvoju predloženog projekata tijekom rezidencijalnog boravka, završni izvještaj o boravku te javna prezentacija koju će organizirati Pogon.

Prijave moraju sadržavati dopis o prijavi s kontakt podacima, životopis, pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala u PDF formatu te linkove na najviše 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada), kratki opis projekta kojeg autor/ica planira započeti ili dalje razvijati za vrijeme boravka na Akademie Schloss Solitude (do 2 stranice).

Prijave moraju biti na engleskom jeziku.

Prijave se šalju isključivo elektronskom poštom.

Poziv je otvoren od 15. lipnja do 15. srpnja.

Od autora/ica će po potrebi biti zatraženi dodatni materijali.

Svi kandidati će o rezultatima poziva biti obaviješteni putem elektronske pošte na adresu koju navedu u prijavi najkasnije 45 dana od zatvaranja natječaja.

Akademie Schloss Solitude je javna zaklada iz Stuttgarta koja od 1990. provodi međunarodni interdisciplinarni program rezidencijalnih boravaka kroz koji svake godine tridesetak umjetnika dobiva mogućnost boravka i rada na Akademiji. U zadnjih 10 godina Akademie Schloss Solitude provodi program Eastern European Network u sklopu kojeg održava i razmjenu umjetnika s istočnoeuropskim kulturnim organizacijama i institucijama. Radi se o Centru za suvremenu umjetnost Ujazdowski u Varšavi, Joszef Attila Circle u Budimpešti te Stanica Servis za savremeni ples u Beogradu. U tom programu razmjene do sada je sudjelovalo preko 30 umjetnika i umjetnica. Od 2009. godine u razmjeni sudjeluje i Pogon.

Za sve dodatne informacije kandidati se mailom mogu obratiti Pogonovoj koordinatorici programa Sonji Soldo.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 19.06.2018