Akademie Schloss Solitude | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Akademie Schloss Solitude

Otvoren je poziv na prijave na međunarodni interdisciplinarni rezidencijalni program s novim tematskim programom "Mutacije".

ROK: 30.04.2019

Akademie Schloss Solitude otvara sedamnaesti poziv na prijave na međunarodni interdisciplinarni rezidencijalni program. 

Po prvi puta Akademija proširuje svoj profil dodavanjem tematskog poziva. U suradnji s KfW Stiftung, Akademie Schloss Solitude pokreće novi program s posebnim sadržajnim fokusom "Mutacije". Za poticanje transdisciplinarnog i transkulturnog dijaloga između umjetnosti, znanosti i društva, mladi stručnjaci iz svih područja pozvani su da se uključe u ovu temu u fokusiranom grupnom razgovoru. Devetomjesečni program ima za cilj potaknuti kritičko promišljanje i umjetničku produkciju kao i susrete u različitim disciplinama.

Tko se može prijaviti?

Pozivaju se međunarodni umjetnici, znanstvenici i kulturni stručnjaci da se prijave za stipendije. Kandidati ne smiju biti stariji od 40 godina. Prijave studenata upisanih u studijske programe neće se razmatrati. Moguće su primjene grupa umjetnika. Glavni jezik je engleski.

Stipendije se obično dodjeljuju za razdoblje od šest, devet ili dvanaest mjeseci.

Stipendija uključuje sljedeće pogodnosti:

Besplatan, namješten dnevni / radni studio koji uključuje struju, vodu i grijanje, mjesečnu stipendiju u iznosu od 1 200 eura i putne troškove za dolazak i odlazak (jednokratno).

Rok za prijave je 30. travnja.

Informacije o postupku prijave potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 29.03.2019