Akademie Schloss Solitude | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Akademie Schloss Solitude

Pogon je otvorio poziv za prijave na međunarodni interdisciplinarni rezidencijalni program Akademie Schloss Solitude.

ROK: 19.06.2022
  • A
  • +
  • -

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici_e, kustosi_ce, arhitekti_ce, dizajneri_ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude.

Razmjena umjetnika s Akademie Schloss Solitude odvija se u okviru istočnoeuropske mreže koju je Akademie Schloss Solitude počela graditi 2002., a od 2009. kroz partnerstvo s Pogonom u njoj sudjeluje i Hrvatska. Rezidencije traju 3 mjeseca, a kandidati se za boravak u Stuttgartu biraju javnim natječajem koji Pogon raspisuje jednom godišnje. Savjet Rezidencije kojeg okuplja Pogon na temelju pristiglih prijava odabire tri potencijalna kandidata koji ulaze u uži izbor. Finalni odabir vrši Akademie Schloss Solitude. 

Okvirno trajanje rezidencijalnog boravka je od rujana do studenog 2022. Stipendija uključuje: smještaj i radni prostor pri Akademiji u razdoblju od 3 mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1 100 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2 000 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.

Od stipendista se očekuje: angažman na razvoju predloženog projekta tijekom rezidencijalnog boravka, završni izvještaj o boravku te javna prezentacija koju će organizirati Pogon.

Prijave moraju sadržavati:

  - dopis o prijavi s podacima o kontaktu,

  - životopis,

  - pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala u PDF formatu te linkove na najviše 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada),

  - kratak opis projekta koji autor/ica planira započeti ili dalje razvijati za vrijeme boravka na rezidenciji Akademie Schloss Solitude (do 2 stranice).

Prijave moraju biti na engleskom jeziku. Šalju se isključivo emilom, a od autora/ica će po potrebi biti zatraženi dodatni materijali.

Poziv je otvoren do 19. lipnja.

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 14.05.2022