Akcija i kombinacija tijela | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Akcija i kombinacija tijela

Tijekom rezidencijalnog boravka Gorana Škofića bit će prikazivani njegovi filmovi, a boravak završava zajedničkom izložbom s Ninom Kurtelom.

14.06.2017 - 25.06.2017 , Dubrovnik - Galerija Flora
  • A
  • +
  • -

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik pozvalo je na kratki rezidencijalni boravak multimedijalnog umjetnika i redatelja Gorana Škofića, od 14. do 25. lipnja. Autor rodom iz Poreča, diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu nakon čega svoj istraživački rad nastavlja na umjetničkim rezidencijama u Francuskoj, Švicarskoj, Belgiji, SAD-u i Brazilu. Njegovi radovi redovito se prikazuju na izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu.

U svom radu eksperimentira akcijom tijela u kombinaciji s fotografijom, filmom, videom te multimedijalnim instalacijama. Upotrebom vlastitog lika, ili grupom karaktera ljudi, kreira situacije kojima ukazuje na socijalne probleme kojima se društvo te pojedinac suočavaju. U svojim radovima, često koristeći humor, problematizira teme poput društvene kontrole, manipulacije, manjkavosti tijela te ostale apsurde u sferi suvremenog života. 

Ovo je Škofiću treći nastup u Dubrovniku, nakon workshopa s Bredom Beban 2002. godine i samostalne izložbe u Art radionici Lazareti 2012. godine. Za vrijeme rezidencije u Galeriji Flora umjetnik će prikazivati svoje videoradove, dan za danom od 19. do 23. lipnja, od 21 do 23 sata. Bit će prikazani rad On the Beach / Na Plaži. (loop, 2016.), videoinstalacija Sektor (loop, 2015.), eksperimentalni film Kuća Lutaka (loop, 2001.), videoinstalacija Jezero / The Lake (loop, 2013.), te videorad Na ljestvama / Ladder (loop, 2014.)

U nedjelju, 25. svibnja, organizirana je paralelna izložba dvoje umjetnika. Nina Kurtela izlaže u vrtu i na pročelju Florinog doma, a Goran Škofić unutar galerije, koristeći i nedovršenu multimedijalnu prostoriju, afirmirajući ju u legitimni dio izložbenog prostora.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.06.2017