Aktiviranje geopoetičnog | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Aktiviranje geopoetičnog

Traju prijave na interdisciplinarnu radionicu istraživanja geopoetike koju vodi Angela Rawlings. Radionica se održava u sklopu Ganz novog festivala.

ROK: 14.09.2018

Radionica Angele Rawlings  Aktiviranje geopoetičnog održat će se od 17. do 21. rujna u sklopu Ganz novog festivala u MM centru i Francuskom paviljonu. Aktiviranje geopoetičnog je kros- ili interdisciplinarna radionica istraživanja geopoetike kao sjecišta skladanja, zvukovne poezije, akustične ekologije, glasovne/zvukovne improvizacije i razgovora s određenim mjestima. Kako možemo uskladiti međusobnu zavisnost nas i ekosustava kroz umjetničke prakse kao metode istraživanja?

Radionica je namijenjena umjetnicima (svih profila i polja djelovanja; kako piscima, pjesnicima, dramaturzima, tako i glazbenicima, plesačima, izvođačima, filmskim i multimedijalnim umjetnicima, itd...) i ljubiteljima umjetnosti kojima se pruža prilika da upotrijebe Angeline metode za stvaranje novog, zajedničkog rada. Radionica bi mogla biti zanimljiva svima koje zanima interdisciplinarnost, zvukovno skladanje, improvizacija, eksperimentalna književnost ili okolišna etika. 

Na radionici će se otvoriti prostor različitim pristupima stvaranju zvučnih i pisanih skladbi te istraživati opreke i doslusi jezika i kultura sudionika. Radionica će biti na engleskom jeziku, no pisane dijelove sudionici mogu izraditi na bilo koje(i)m jeziku(cima).

Jedan radionički dan sastojat će se od terenskog rada, intimnog susreta s krajolikom. Sudionicima se savjetuje da obuku ugodnu odjeću jer će većinu vremena provesti krećući se. 

Radionica je besplatna, ali je broj mjesta ograničen, stoga su obavezne prethodne prijave. Pošaljite kratki životopis i kratku motivaciju (razloge, želje, motive za sudjelovanjem), kao i vaš kontakt na mail adresu najkasnije do 14. rujna u ponoć. Sudionici su obavezni prisustvovati svim danima radionice. To će nam omogućiti kontinuirano zajedničko iskustvo bez rekontekstualizacije ili ponavljanja materijala. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 10.09.2018