Aktivistička večer | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Aktivistička večer

U organizaciji GONG-a i Kuće ljudskih prava, Europski građanski forum i Platforma 112 pozivaju na okrugli stol radi poticanja iscrpnijih razgovora te razmjene iskustava.

08.07.2013 , Zagreb - Kuća ljudskih prava
  • A
  • +
  • -

Opušteno ljetno aktivističko druženje i rasprava uz prigodnu zakusku bit će održani u Kući ljudskih prava u ponedjeljak, 8. srpnja, s početkom u 19.30 sati

Događanje se organizira uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Centrima znanja za društveni razvoj. 

Promislimo, raspravimo i razmjenjujmo aktvistička iskustva zajedno s europskim aktivistima i pokušajmo rasvijetliti pitanja koja prizivaju trenutni turobni politički i gospodarski trendovi u Europi, te što oni znače aktivistima diljem Europe koji još vjeruju da zajednička europska budućnost - utemeljena na solidarnosti, ljudskim pravima i širokoj građanskoj participaciji - još uvijek ima smisla? 

Cilj je ove neformalne rasprave otvoriti prostor hrvatskim i europskim aktivistima za razmjenu mišljenja i iskustava o tome što je potrebno i što znači promicanje demokracije i ljudskih prava, socijalne uključenosti i solidarnosti u trenutnom EU kontekstu, te koje inicijative izgledaju obećavajuće u smislu poticanja nekih značajnih društvenih i političkih promjena na državnoj i na razini EU-a? Kako se odnositi s institucijama EU-a zadržavajući energičnost i nepristranost? Tko su saveznici u političkoj areni? Kako se nadopunjuju političke inicijative na lokalnoj i globalnoj razini? Koja to iskustva privlače širi krug građana i lokalnih inicijativa, i koja mogu imati koristi od medijske pozornosti? 

Govorni jezik je engleski, s mogućnošću prevođenja pitanja na francuski i hrvatski jezik.

O svom dolasku obavijestite GONG putem ove adrese.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 05.07.2013