Aktivno sudjelovanje u kulturi | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Aktivno sudjelovanje u kulturi

Zaklada Kultura nova predstavlja publikaciju Uradimo zajedno koja se teorijski i kroz studije slučajeva bavi praksama i tendencijama sudioničkog upravljanja u kulturi.

04.10.2018 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

FOTO: unizd.hr

  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 4. listopada u 19 sati u maloj dvorani Pogona Jedinstvo održava se promocija publikacije Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj objavljena u nakladi Zaklade Kultura nova. Zbornik će predstaviti upraviteljica Zaklade i urednica dr. sc. Dea Vidović te autori_ce zbornika Ana Žuvela (voditeljica istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju), Davor Mišković, Mirko Petrić i Leda Sutlović (članovi istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju).

Zaklada Kultura nova objavila je zbornik u okviru dvogodišnjeg projekta Approaches to Participatory Governance of Cultural Institutions koji je Zaklada provodila uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD). Pored širokog teorijskog obuhvata i analize koncepata, kao što su sudjelovanje u kulturi, decentralizacija, lokalni razvoj i sudioničko upravljanje u kulturi, zbornik je uključio i sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske: Društveno-kulturni centar Lazareti u Dubrovniku, Društveni centar Čakovec u Čakovcu, Društveno-kulturni centar u Karlovcu, Molekula u Rijeci, Društveni centar Rojc u Puli, Dom mladih u Splitu te Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade u Zagrebu.

Hrvatska i engleska verzija zbornika koji je dizajnirao Dario Dević dostupne su za slobodno preuzimanje na mrežnim stranicama Zaklade, dok će se na promociji moći preuzeti i besplatan tiskani primjerak knjige na hrvatskom jeziku.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 03.10.2018