Aktivno uključivanje u raspravu | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Aktivno uključivanje u raspravu

Udruga KA-MATRIX u suradnji s udrugom Polka i Gradom Karlovcem organizira drugi modul radionice o javno-civilnom partnerstvu.

21.05.2015 - 22.05.2015 , Karlovac - Mala urbana zajednica - MUZA
  • A
  • +
  • -

Radionica je zamišljena u dva dvodnevna modula, a u prvom bilo je riječi o razlozima nesudjelovanja i neuključivanja javnosti, te stupnjevanju uključenosti građanstva u odlučivanje. Tijekom dva dana polaznici su upoznati i s modelima dobre prakse iz Europske unije, zakonskoj regulativi u RH i mogućnostima koje pruža postojeći zakonski okvir za pristup javnim informacijama.

Radionica se odvija u sklopu projekta Partnerstvom do dobrog upravljanja čiji je cilj ojačati kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva putem edukativnih radionica i stvaranjem alata za aktivno uključivanje građana. Partnerstvo je jedna od razina sudjelovanja u odlučivanju i predstavlja najviši oblik sudjelovanja, a podrazumijeva dijeljenje odgovornosti na svakom koraku političkog procesa donošenja odluka. 

U drugom modulu, koji će biti održan 21. i 22. svibnja u prostoru Male urbane zajednice - MUZA, sudionici će se upoznati s alatima, vještinama i potrebnim ustupcima kako bi proces sudjelovanja bio stvarni nasuprot prividnog kako bi građanski interesi bili prepoznati i prihvaćeni. Voditeljica radionice je Mirela Travar.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 20.05.2015