Aktualno stanje, planovi i perspektive | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Aktualno stanje, planovi i perspektive

Održava se peta šetnja u sklopu ovogodišnjeg programa Voda i javni prostor. Tema je Voda u javnom prostoru Novog Zagreba.

18.09.2016 , Zagreb - Novi Zagreb
  • A
  • +
  • -

Peta šetnja u sklopu ovogodišnjeg programa VODA I JAVNI PROSTOR nazvana je Voda u javnom prostoru Novog Zagreba, a održavs se u nedjelju, 18. rujna 2016. s početkom u 18 sati na uglu ulica Vjenceslava Richtera i Ede Murtića (Središće).  

Šetnja će tematizirati aktualno stanje, planove i perspektive koji uključuju prisustvo elementa vode u javnom prostoru Novog Zagreb: od nekadašnjih i postojećih rukavaca i jezera do fontana i punktova s besplatnom pitkom vodom.

Voditelj šetnje je Saša Šimpraga.

Predviđeno trajanje je oko 2,5 sata, a šetnja završava u Dugavama.

Projekt Ars Publicae Udruge za intedisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) primarno se bavi pitanjima umjetničkoga sadržaja u javnom prostoru te javnim prostorom općenito.

Programom VODA I JAVNI PROSTOR u 2016. godini u fokusu je pitanje (ne)dostupnosti besplatne pitke vode u javnom prostoru Zagreba, voda kao element javnog prostora te općenito voda kao javno dobro.

Šetnja se održava u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD, Seminarom za hodače, međunarodnim projektom ACTOPOLIS i Facebook grupom Krenimo.

Kako je bilo na ranijim šetnjama pogledajte ovdje.  

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.09.2016