Akupunktura grada –Trnje | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Akupunktura grada –Trnje

Okrugli stol je prva u nizu aktivnosti istoimene interdisciplinarne i međunarodne radionice koja će se održati na Trnju od 24. do 28. veljače.

14.02.2013 - 15.02.2013 , Zagreb - Društvo arhitekata Zagreba
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 14. veljače od 14 sati, u Društvu arhitekata Zagreba, održava se okrugli stol Akupunktura grada –Trnje u sklopu projekta Akupunktura grada / City Acupuncture. Na okrugli stol su pozvani i svi zainteresirani da se kao aktivni slušatelji svojim pitanjima i komentarima uključe u samo događanje i time doprinesu daljnjem razvoju radionice i projekta.

Okrugli stol prva je u nizu aktivnosti istoimene interdisciplinarne i međunarodne radionice koja će se održati na Trnju od 24. do 28. veljače. Cilj okruglog stola je povezivanje u dijalog predstavnika lokalne uprave, škola, te udruga koji djeluju na prostoru Trnja zainteresiranih za njegov identitet, korištenje javnih površina, urbane procese i gradski život kvarta općenito. Cilj okruglog stola je kratkim uvodnim izlaganjima sudionika i naknadnom diskusijom o izloženim temama, obuhvatiti sve relevantne kvartovske teme, od identiteta, problema i potencijala do prostora i procesa u njima. Time će se postaviti osnova za interdisciplinarnu radionicu i promišljanje malih intervencija u javni prostor, čija granica obuhvaća područje Trnjanske Savice i potez uz Savu do kluba Močvara i Pogona. Osim okruglog stola 14. veljače, u sklopu aktivnosti europskog projekta Akupunktura grada na Trnju, održat će se i niz dodatnih aktivnosti poput radionice s djecom, razgovora sa stanovnicima i slično, s namjerom da se autori intervencija u prostoru na najbolji način povežu s lokalnim kontekstom kao i da se potakne dijalog među akterima u životu ove gradske četvrti.

Sudionici okrugloga stola su Ivan Bare, Krešimir Končić, Josip Kregar, Antun Poje, Nada Šimić, Jelena Briški, Srećko Šuk, Nedeljko Vareškić, Emina Višnić, Kornel Šeper i Rene Lisac, a moderatori Davorka Perić i Bojan Mucko.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.02.2013