Almanah mladih međimurskih autora/ica | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Almanah mladih međimurskih autora/ica

U sklopu Knjižnice i čitaonice Tabula Rasa pokrenut je Književni klub, kao mjesto za zanimljiva predavanja i predstavljanja knjiga. 

19.02.2014 , Čakovec - Autonomni centar
  • A
  • +
  • -

Knjižnica udruge Autonomnog centra - ACT, Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa sadrži arhivu fanzina i časopisa, služi kao mjesto za sastanke, prostor za druženje i diskusiju, za razmjenu informacija i znanja, edukaciju javnosti, te promociju (ne)knjižne građe i građe nezastupljene u široj javnosti. Smisao prostora je djelovati kao stimulator društvenih gibanja.

U sklopu Knjižnice i čitaonice Tabula Rasa pokrenut je Književni klub, kao mjesto za zanimljiva predavanja i predstavljanja knjiga. Prvi Književni klub održat će se u srijedu, 19. veljače 2014. u 18 sati, a ugostiti će nekoliko autora čiji su radovi objavljeni prije desetak godina u zbirci pod naslovom Tragovi: Almanah mladih međimurskih autora/ica, koji je izdala Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa. Svoje nekadašnje i nove radove pročitat će Patricija Kozar, Igor Baksa i Margareta Mihalic, te ćemo zajedno s posjetiteljima povesti  diskusiju o tome što rade danas, kakva je situacija lokalnih književnika i objavljivanja njihovih radova, zašto nema više toliko književnih večeri i da li je nestao interes za knjigama. Besplatne primjerke almanaha ćemo podijeliti posjetiteljima.

Književni klub dio je programa act.klub udruge Autonomni centar – ACT kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Održat će se u prostoru same Knjižnice i čitaonice na adresi Dr. Ivana Novaka 38 (u zgradi Starog Hrasta, prvi kat). Glavni koordinator Književnog kluba i voditelj Knjižnice i čitaonice je Sebastijan Brumec.

Više o Knjižnici i čitaonici Tabula Rasa potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 13.02.2014