Alternativna rješenja postojećoj stvarnosti | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Alternativna rješenja postojećoj stvarnosti

Predstavnici alternativnih kulturnih centara AKC Attack! i OKC Abrašević gostuju u novosadskom Omladinskom centru CK13.

CK13

  • A
  • +
  • -

Tijekom dvodnevnog gostovanja, 15. i 16. studenog, organiziran je niz tribinskih i drugih programa putem kojih će se gosti iz Zagreba i Mostara predstaviti novosadskoj publici i kolegama. 

"Šta su alternativni kulturni centri i na koji način funkcionišu? Da li su nam i zašto su nam potrebni? Kako nastaju i kome pripadaju? Kakve sadržaje u njima nalazimo? Sa kojim problemima se susreću u svom radu i kako uprkos njima ostvaruju značajne rezultate? Na koji način možemo osigurati samoodrživost ovakvih centara?", neka su od pitanja o kojima će se raspravljati na tribini u Omladinskom centru CK13. Tribina je osmišljena radi razmjene iskustava između predstavnika alternativnih kulturnih centara u regiji, ali i upoznavanja javnosti s idejama, postignućima, značenjem i vrijednostima neinstitucionalne kulturne scene i njenim potencijalima.

Dvodnevni događaj okupit će predstavnike nezavisne kulturne scene iz Zagreba, Mostara i Novog Sada koji upravljaju pojedinim prostorima u svom gradu po inkluzivno-participativnim modelima, principima samoorganiziranja, konsenzualnog donošenja odluka i uradi-sam (DIY) etike, te su svojim angažmanom ostvarili značajne rezultate u sredini iz koje dolaze.

O ideji, historijatu, aktivizmu i inicijativama u okviru Attack!-a govorit će Sanja Burlović, Sven Cvek i Sunčica Remenar te predstaviti nedavno objavljenu knjigu Naša priča: 15 godina Attack!-a, važan dokument nezavisne kulturne scene u Hrvatskoj u posljednjih petnaest godina. Omladinski kulturni centar Abrašević iz Mostara, na putu širenja emancipatorskih ideja, slobode i jednakosti, posljednjih deset godina, kroz svoje programske i projektne aktivnosti, traži alternativna rešenja postojećoj političkoj, ekonomskoj i kulturnoj stvarnosti. Kao takav, jedinstven je primjer samoorganiziranja novih generacija u bosanskohercegovačkom društvu.

Više o događanjima u okviru projekta Artikulacija CK13 potražite na njihovim službenim stranicama.

Izvor: CK13

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.11.2014