Alternativni modeli | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Alternativni modeli

IKON Arts Foundation njujorška je zaklada za promicanje rada hrvatskih umjetnika, dizajnera i filmaša u SAD-u, a svoj rad započinje predstavljanjem radova Marka Tadića.

Marko Tadić, Accumulation of images from below, Trapez, Budimpešta

  • A
  • +
  • -

IKON Arts Foundation iz New Yorka nova je zaklada za promicanje rada hrvatskih umjetnika, dizajnera i filmaša u SAD-u. Zakladu su osnovale Linda Mateljan i Katarina Miličević koje su višegodišnje iskustvo u kreativnim industrijama, biznisu i marketingu, iskoristile kako bi promovirale hrvatske umjetnike na američkoj sceni. IKON Arts Foundation promociju realizira putem web stranice i organizacijom projekata, a web stranica fukcionira kao platforma na engleskom jeziku koja donosi informacije iz vizualnih umjetnosti, dizajna, filma, te služi kao baza podataka.

Svoj rad zaklada započinje predstavljanjem radova Marka Tadića na PULSE Contemporary Art Fair,  od 8 do 11. svibnja u New Yorku, u sekciji Points, posebnoj programskoj liniji sajma usmjerenoj na alternativne modele i neprofitne organizacije. Marko Tadić predstavljen je serijom kolaža Accumulation of images from below te je nominiram za nagradu PULSE Prize. Predstavljanje Marka Tadića realizirano je u suradnji zaklade i nezavisne kustosice Branke Benčić.

U studenom 2014. godine u galeriji Garis and Hahn IKON Arts Foundation priprema skupnu izložbu hrvatskih suvremenih umjetnika Notes of Undoing, s radovima Marka Tadića, Damira Očka, Hrvoja Slovenca, Zlatka Kopljara, Vatke Horvat, Igora Eškinje i drugih. Kustosica je Branka Benčić.

Izvor: BB

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.05.2014