Ambijentalan sustav projekata | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Ambijentalan sustav projekata

Izložba Zaboraviti, sjetiti se, znati zamišljena je kao vremenskim slijedom neodređen presjek opusa Sandre Sterle.

12.12.2017 - 07.01.2018 , Split - Galerija umjetnina

Sandra Sterle: Minnie (True Stories), 1998. (kadar iz videa)

  • A
  • +
  • -

U utorak 12. prosinca u 19 sati u Galeriji umjetnina otvara se izložba Zaboraviti, sjetiti se, znati multimedijske umjetnice Sandre Sterle.

U predgovoru kustosa Branka Franceschija ističe se kako je izložba, ali i istoimena autorska knjiga, zamišljena kao otvoren, nedovršen, promjenljiv ambijentalan sustav projekata koje je umjetnica realizirala u disciplinama i medijima performansa, s audio i video projekcijama, skoro zaboravljenim objektima, dokumentarnim i fikcionalnim fotografijama i tekstovima.

Izložba je otvorena do 7. siječnja. Katalog izložbe realiziran u suradnji s HULU Split objavljuje i tekstove Irene Bekić i Ruth Noack, a izložba je ostvarena sredstvima Grada Splita, Služba za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru i Ministarstva kulture RH. 

Sandra Sterle (Zadar, 1965.) medijska je umjetnica i profesorica izvedbenih umjetnosti i video zapisa na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Hrvatska. Diplomirala je na Kiparskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i nastavila studij na Odsjeku za film i video na Kunstakademie u Dusseldorfu 1995.-96. (prof. Nan Hoover). Svoj rad je performansima i izložbama predstavila u brojnim međunarodnim umjetničkim institucijama.  

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 11.12.2017