Amstel Quartet i New Sax Quartet | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Amstel Quartet i New Sax Quartet

Pred kraj sezone Muzički salon pripremio je koncert dva vrhunska saksofonska kvarteta i njihov zajednički nastup.

02.06.2012 , Zagreb - Teatar &TD
  • A
  • +
  • -

Redom nevjerojatno talentirani glazbenici: Remco Jak, Olivier Sliepen, Bas Apswoud i Ties Mellema okupili su se 1997. godine nakon turneje s National Youth Orchestra, nakon čega su svoje individualne vještine, virtuoznost i muzikalnost ujedinili u kvartet Amstel koji ne prestaje nizati nagrade, nastupati na svjetskim glazbenim pozornicama i dobivati ne samo odlične kritike, već i brojne obožavatelje diljem svijeta. 

Hrvatski New Sax Quartet kojeg čine: Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak zasigurno je jedan od glavnih aduta hrvatske suvremene glazbene scene. Svi redom diplomirali su Muzičku akademiju u Zagrebu, u klasi profesora Dragana Sremeca, nakon čega su se usavršavali na konzervatorijima u Parizu, Beču i Amsterdamu, kao i na seminarima kod renomiranih svjetskih saksofonista. Članovi New Sax Quarteta jedinstveni su u svojoj muzikalnosti, posvećenosti i izvođačkoj  izvrsnosti, ali i u pažnji koju daju promociji glazbe hrvatskih skladatelja, kao i glazbi 20. i 21. stoljeća općenito.

Amstel Quartet i New Sax Quartet pripremili su pojedinačne programe, kao i dvije skladbe koje će izvesti zajedno: riječ je o Cageovoj Four5, kojom će obilježiti stotu godišnjicu rođenja Johna Cagea  te praizvedbi skladbe za saksofonski oktet Bupropion Avenue Gordana Tudora. Na programu Amstel Quarteta djela su nizozemskih skladatelja: Albert van Veenendaala, Fant de Kantera, Otto Kettinga i Jorrit Dijkstre, dok će New Sax Quartet svirati djela hrvatskih skladatelja odnosno skladateljica: Mirele Ivičević, Tene Ivane Borić i Dubravka Detonija te skladbu austrijskog skladatelja Matthiasa Kranebittera.

Projekt je podržan od strane Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj.

Koncert počinje u 21 sat. Ulaznice možete rezervirati na broj telefona 01 4593 510, a kupiti ih dva sata prije koncerta na blagajni kazališta. Cijena ulaznice je 50 kuna, a za studente 25 kuna.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 31.05.2012