Analiza poteza i činjenica | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Analiza poteza i činjenica

Mreža emancipacije E-net i inicijativa neprofitnih medija organiziraju javnu tribina naslovljenu U obranu slobode govora.

09.02.2016 , Zagreb - Novinarski dom

FOTO: Sara Pukanić/Kulturpunkt.hr

Tribina će se održati u velikoj dvorani Novinarskog doma ( Perkovčeva 2, Zagreb) u utorak, 9. veljače, u 11 sati gdje će govoriti Veronika Rešković (Forum), Ana Brakus (Libela), Mašenjka Bačić (Stav), Luka Ostojić (Booksa), Andrea Milat (Bilten), Mislav Žitko (Filozofski fakultet), Tonči Kursar (Fakultet političkih znanosti) i Ivica Đikić (Novosti).

Prvi potezi nove Vlade koji su naznačili “novu nacionalnu paradigmu” kulturne i medijske politike predstavljaju ozbiljan napad na profesionalno novinarstvo, medijski pluralizam i ljudska prava.

Neutemeljeno ukidanje stručnog povjerenstva za neprofitne medije u Ministarstvu kulture i najava ukidanja inače premalog sufinanciranja novinarskog rada pritom se pokušavaju prikazati kao reakcija kontroverznog ministra na “kontroverznost” kritičkog i istraživačkog novinarstva.

Tribina na kojoj će, uz ostale, govoriti novinari iz neprofitnih medija, ponudit će analizu dosadašnji postupaka Vlade te priliku da se iznesu činjenice o javnim potporama medijima u Hrvatskoj.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.02.2016